meniu

Festivalul Păturatei – 9 iunie 2018

festivalul-paturatei

Prima ediţie a Festivalului Păturatei a fost organizată de Primăria Ciacova împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Turismului în județul Timiş a avut loc în Ciacova pe data de 9 iunie 2018 începând cu ora 17,00, în Piaţa Cetăţii.

La acest eveniment au participat şase echipe care au pregătit păturată pe crumpi, şi anume:

– Asociaţia Femeilor Bănăţene “Mâini harnice” din Petrovasâla Vladimirovaţ, Serbia condusă de Secheşan Victoria, celelalte membre fiind Galnda Regina, Ierina Sofia, Cracun Sofia, Belu Elvirana, Zuza Elena şi Damian Georgiana;

– Oros Ionela Dalida din Petroman;

– Bunceanu Delia şi Minda Elena din Petroman;

– Ochian Eugenia din Petroman;

– Ciuclea Vioara din Cebza;

– Petrin Vlada din Ciacova.

În cadrul Festivalului Păturatei au fost preparate şi alte bunătăţi gastronomice, cum ar fi mămăliga cu brânză a lui Coman Georgică, cioban din Obad.

Firmele care s-au implicat şi au fost prezente la Festivalul Păturatei sunt S.C. Smart Wood România, S.C.Genezis, Green Symbol Timişoara, Restaurantul Lorelai Ciacova.

Invitat la acest festival a fost cunoscutul şi îndrăgitul interpret de muzică populară Ion Luca Jurjescu, care a susţinut un program artistic deosebit.

Timpul nefavorabil a influenţat numărul celor ce au descoperit gustul autentic al păturatei pe crumpi, dar cu toate acestea cei prezenţi au stat la coadă.

Noi vă aşteptăm cu drag, peste un an, la următoarea ediţie a Festivalului Păturatei.